Ram-Eclips EHBO: 2de Nieuwe Maan in Ram.

Gepubliceerd op 16 april 2023 om 13:00

ECLIPS - EHBO:

Kort samengevat:

👉 Breath & keep on breathing.

👉 Luister naar je lichaam, het weet de weg!

👉 Doorvoel de waterenergie (emotie) in je systeem en kanaliseer ze naar beweging.

👉 THINK for your SELF!

👉 Accepteer CHAOS, het is de start van een nieuwe structuur/orde. Liefst eentje waar jij aan  co-creëert!

 

* Samengevat er gebeurt wel wat intern! Vooral intern is er extreem veel beweging! *

* Move with it.* 

Verdieping:

In normale omstandigheden start ik iets later om de eclips energie aandacht te geven.

In deze omstandigheden kan ik er compleet niet naast. Sinds de voorbije Volle Maan op 6 april is er een opening geweest waar er een extreme harmoniserende energie vrij gekomen is.

Ga maar eens kijken wat dat woord al alleen met jullie doet harmoniseren.

Vanuit onze mindset en vooral aangeleerd betekenis geven hebben wij de neiging om harmoniseren te zien als verzachten, gemakkelijker maken, mooier maken, … moet ik nog doorgaan met het meer positief maken met het meer eenzijdig verfijnen?

Harmoniseren is een Weegschaal woord en voor iedereen die zelf een krachtige Weegschaal energie bezit en diep genoeg gaan graven is in de kracht van Weegschaal gaat het hier niet om de liefelijkheid van Venus (heersende planeet van Weegschaal) te verhogen maar ze te balanceren met geheel haar kracht. Harmoniseren, Balanceren is in evenwicht brengen dus dat wat extreem is heeft tegengewicht nodig.

The devils advocate is een Weegschaal principe. Meer nog het stroomt door de gehele luchtteken energie.

Zuurstof co2 balans geeft meer ruimte om de levensenergie (vuur) te doen stromen.

Laat dat de eerste sleutel zijn om door deze periode doorheen te komen.

👉 Breath & keep on breathing.

Nog geen 2 dagen na deze volle maan energie die kregen we de jaarlijkse Zon – Jupiter conjunctie.

Zon staat sterk in het mede vuur teken van Ram en Jupiter deels sign-lord van Boogschutter kan zijn vurige verwanten best wel appreciëren. Een triootje aan Vuur energie, waar Jupiter zijn expansieve drive mag botvieren in een teken van initiatie, passie, innovatie , pionier-schap en niet te vergeten onafhankelijkheid.

Daar zijn zowel Ram als Boogschutter krakken in.

Individualiseren. Vanuit je uniek  innerlijk vuur leven. Me first!

En ook dat wordt door een oud systeem of afgestraft of extreem uitvergroot naar ambitie eerder dan vooral op carrière of werk vlak. Dus ook daar is de essentie compleet zoek.

Er is wel degelijk een instinct in ons mens zijn dat mag gehoord worden en daarom niet hoeft gekanaliseerd te worden in ambitie of drift. Ook daar zijn we de essentie van instinct kwijt onze innerlijke barometer die eerst doet vanuit een liefdevolle achtergrond.

Ik hoor vaak de term ‘wild beest’ gebruiken. Maar zijn die beesten echt zo wild dan wij denken dat ze zijn. En hoe kanaliseren wij ons innerlijk ‘wild beest’. Vertel me eens wat is het verschil tussen een Vos die in de buur zijn kippenhok huishoudt en ons mensen die de wachten wanneer de allernieuwste trend zijn promokaartje draagt en er dan gretig opspringen wetende dat we dat eigenlijk niet nodig hebben. Maar we zouden zo maar eens iets moeten missen en doodgaan uit innerlijke ‘armoede’ .

Wanneer we ons instincten begrijpen en vooral hun wijsheid herinneren dan hebben we een innerlijk gps systeem die ons brengt waar we moeten zijn. En dit werkt als een ongelofelijke copiloot voor onze intuïtie.

De check up van het lichaam die blokkeert of aangetrokken wordt door een richting die we al dan niet uitwillen.

Dit is onze tweede sleutel ons lichaam vertelt ons dingen om ons instinctief in leven te houden op de best mogelijk manier.

👉 Luister naar je lichaam, het weet de weg!

 

De planeet Mars die heel de Ram energie voorttrekt doet dit momenteel vanuit Kreeft en dit is de volgende 90° hoek vanuit Ram. Dit wil zeggen evenzeer een hoofdteken evenzeer een initiator.

Weliswaar vanuit het element water en hier komt de intuïtie de boel versterken. Met het gehele pallet aan emotionele energie die evenzeer zijn kracht heeft in ons bestaan.

De emotionele energie stroomt door het lichaam, maar is een gevolg van de interactie van dat lichaam met iets dat buiten dat lichaam bestaat of gebeurt.

Een emotie is een reactie op iets. En is de energie die vrij komt door die wrijving met buitenaf.

Of ze nu zichtbaar is of niet. Of ze Nu bestaat of nog maar onderweg is. Dit hangt af van de persoonlijke gevoeligheid. Hoe fijn bedraad ben jij? Hoe snel voel je de aanwezigheid van energie.

Dit is Kreeft en met Mars daar wil die er ook naar handelen. Is de opmerkzaamheid hoger.

Dag en nacht en vooral ‘s nachts voelen we dit nog meer omdat er minder ruis is van buitenaf.

Dus krijg jij ‘s nacht een energie stroom door je wezen die je in bepaalde emotie zet of die je duwt naar actie.

It’s your sense calling for attention to do something. De water driehoek die zich samen met Mars in Kreeft vormt geeft dit alles een flow waar je niet van tussen kan. Saturnus in Vissen verbind je willens of niet met je eigenste zielsautonomie en de zuidelijke maansknoop in schorpioen laat je enerzijds dingen die jou niet meer dienen verafschuwen en brengt je anderzijds in contact met je kernpotentieel dat onder de gehele collectieve mesthoop begraven ligt. Dit is niet niks, dit is a call from Soul!

En daar zit het gehele spectrum aan emoties aan vast, angst, blijheid, frustratie, verdriet, … in zijn extreme en evenzeer in zijn extreme afwisselingen. Accepteer dat energie door jou stroomt en dat het evenzeer een bron is van kracht. Hier zit nog een behoorlijk krachtige sleutel.

       👉 Doorvoel de waterenergie (emotie) in je systeem en kanaliseer ze naar beweging.

Mars in Kreeft is ook erg actief in de droomwereld en de wereld van het onderbewuste en hier komt het stukje schaduwwerk.

In de periode rond de equinoxen hebben we een gelijk gehalte aan licht en donker en dit duwt zich door in ons onderbewuste. Dus licht en schaduw wordt in balans getrokken en schaduwenergie werkt vanuit het onderbewuste. Dus ook daar kan er gewerkt worden met de integratie van ervaringen en harmoniseren van ons systeem.

Deze energie zal worden uitvergroot met de eclips van 20 april een zonne-eclips op de allerlaatste graad van Ram. Wanneer we 2 nieuwe (of volle) manen in één teken hebben dan bevinden die zich helemaal vooraan in een teken en helemaal achteraan. De twee meest krachtige plaatsen.

De intensiteit is daar het grootste. We kunnen het teken opdelen in drie delen het eerste deel wat een heel fysieke werking heeft (de eerste nieuwe maan één dag na de lente equinox op 21 maart)  het midden deel (waar de volle maan geweest is op 6 april) dat zich vooral mentaal erg laat voelen en dan het derde deel wat de spiritualisering van het teken is. In dit geval de Ram energie in zijn meest spirituele vorm. Waar de Zon die superkrachtig staat verduisterd wordt door de Maan vanuit ons uitzichtpunt op Aarde. Die Maan die gaat nog geen uur na de eclips over naar het teken Stier waar zij sterk staat. Stier staat voor de Aarde de letterlijke grond en onze planeet Aarde vanuit haar vaste materie. Onze grondstof van leven, onze voeding. En dit allemaal rond zonsopgang in onze regionen (centraal Europa). Zonsopgang is Nu net wat Ram representeert. Het lijkt wel dat we symbolisch een nieuwe begin krijgen na een eerste start krijgen we nu ook een tweede nieuwe start.

Deze keer met Pluto wel al in Waterman.

Is dit toeval of versterkt dit de symbolische nieuwe start. Of is het gewoon DE nieuwe start.

Want om er nog een stevige schep bovenop te doen staat Pluto op een halve graad van een correct vierkant op deze eclips. Weliswaar niet meer in Steenbok het teken van structuren en uiterlijke autoriteit. Maar in Waterman het teken van vernieuwing en innerlijke autoriteit vanuit het ‘hogere’ bewustzijn.

Echt hè, you can’t make this sh*t up!

Dit is voor mij de laatste en belangrijkste sleutel! De vernieuwing van je mindset!

Waterman is het laatste luchtteken die de mentale energie van lucht in zijn hoogste vorm weergeeft en Ram representeert het hoofd. Ik heb zelf regelmatige hoofdpijnen die te pas en te onpas opkomen. Maar ik heb nog nooit zoveel over stimulatie van de mind opgemerkt rondom mij dan de voorbije weken. Het is alsof er een oude mindset dient te crashen alvorens de vernieuwde kan geboren worden.

Het uiterlijke licht moet eerst uit, de uiterlijke geconditioneerde gedachten die ons niet meer dienen moeten er eerst uit alvorens ons innerlijke licht, ons hoger bewustzijn of verhoogd bewustzijn kan overnemen. Je dient eerst oude denkpatronen in vraag te stellen alvorens je zelf nieuwe kan introduceren.

“You cant solve a problem with the same mindset with where the problem was made! “

Een quote van -Einstein- als ik mij niet vergis.

Dit gaat diep en zit erg straf genesteld in ons systeem. Dus dat kan niet anders dan ongemakken met zich meebrengen. Big Key: RE-set your mind. Mind set & Go.

👉 THINK for your SELF!

Eveneens is er van ouds af altijd het stuk CHAOS gekoppeld aan donkerte, duister, nacht en eclipsen.

CHAOS is een deel van het leven. Dat telkens zijn kop opsteekt waar groei niet meer bevorderend is op langere termijn. Dus waar er moet afgebroken en verwoest moet worden.

Pluto is lord van de onderwereld, maar niet alleen dat ERIS Big Sister van Mars staat op de eclips zo goed als conjunct met Jupiter King of the Gods.

ERIS is de godin van het slagveld, zij komt meestal daar waar er nood is aan CHAOS de eerste steen werpen. Of zal ik appel zeggen verwijzend naar haar Mythe op het Godinnen diner.

Dus we zijn misschien net wel toe aan de nieuw ‘patatten’ ?

De laatste (voor NU) maar zeker niet de minste sleutel, neem vrede met CHAOS. You can’t kill it. You can conquer it but you will never kill it! Accept his existence!

👉 Accepteer CHAOS, het is de start van een nieuwe structuur/orde. Liefst eentje waar jij aan  co-creëert!

Samengevat er gebeurt wel wat intern! Vooral intern is er extreem veel beweging!

Move with it.

Move with your becoming your new-SELF.

C-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.