The Lone Rangers: Een astrologische kijk op Generatie X.

Gepubliceerd op 4 juni 2023 om 18:30

Generatie X een groep van Lone Rangers.

Een astrologische kijk op deze generatie.

Die in de wereld gezet zijn wanneer planeet Pluto het teken Weegschaal behuisde.

Dat is zowat de grote massa geboren Lone Rangers zoals ik ze NU even wil noemen. Als we dan al van een massa kunnen spreken, want zij zijn in de minderheid ten opzichte van hun buren de BabyBoomers, de Millennials. en zelfs Gen-Z.

Deze tocht is er eentje in de lijn van zelfonderzoek en hoe meer ik me erin verdiep hoe meer mysterieus het wordt.

Niet alleen zien we in deze generatie Pluto opduiken in Weegschaal maar eveneens Neptunus in het teken Boogschutter.

Pluto ging voor de allereerste keer in onze eeuw in Weegschaal op 5 oktober 1971 en zat tussen 30 juli 1972 en 5 november 1983 volledig in dit teken. Vanaf 18 mei 1984 stond Pluto dan definitief in Schorpioen en was de Weegschaal periode afgewerkt.

Neptunus maakte voor het eerst zijn intrede in het teken Boogschutter op 4 januari 1970, verbleef tussen 6 november 1970 tot 18 januari 1984 vast in Boogschutter en vanaf 21 november 1984 was Steenbok zijn vaste plek voor de volgende periode.

Nemen we van beide de middenmoot dan kunnen we het herleiden op ongeveer 11 jaar.

Net de tijd om nog wel wat kleine variatie te zien in zowel de setting van Jupiter, Saturnus als Uranus.

Vanuit die differentiatie zien we toch gelijklopende trekken. Die erg typisch zijn voor deze generatie.

De vergelijking met de Lone rangers kwam in mij op door één van de trekken die ik heel erg zie in deze groep incluis mezelf, een enorme flexibiliteit en openheid dat maakt het erg makkelijk omgaan met heel wat verschillende persoonlijkheden, culturen, generaties, omgevingen en evenzeer voelen ze zich nergens echt thuis.

Nog sterker de connectie onderling tussen de generatie is opmerkelijk minder sterk dan de connectie tussen de buur generaties.

Het lijkt eerder op een tolerantie of wenselijk gedrag dat gesteld wordt naar andere generaties en tegelijkertijd een onbewust weten dat dit niet nodig is tussen de X-ers zelf. Aanvaarding zonder woorden.

Codepence en sociaal gewenst gedrag zijn twee van de grootste valkuilen van deze generatie. Samen met de tegenpool middelen verslaving en al zijn excessief gedrag als gevolg van onderdrukking van de identiteit.

De grunge beweging, de MTV hype en de startende techno beweging zijn hier allen krachtige uitwassen van. Nachten uit huis, feesten of vluchten de hele nacht door tot de Zon weer opkwam met of zonder hulp van de kleine smiley pil.

Ook dat zijn X-ers. Heel de mode beweging en film industrie daarrond zat vol expressie van onderdrukte eigenheid of rebelisme. De diversiteit aan nieuwe muziek genres is sinds de jaren 70 geëxplodeerd en viel zowat terug stil vanaf midden jaren ’90.

Ze zijn aanwezig en worden nauwelijks opgemerkt tot wanneer de paniek of de onwetendheid van anderen een bepaald level bereikt en de X-ers hun kop opsteken vanuit het niets. Alsof er plots leven in hun ziel geblazen wordt. Het lijken wel individuele cowboys die de dag komen redden in het dorp waar ze neerstrijken, enkel en alleen wanneer het echt nodig is. Voor de rest van de tijd leven ze wel degelijk in hun eigen wereldje.

 

Ook de Cheiron setting in Ram doet aan deze generatie geen deugd. Want ze voelen zich werkelijk nergens thuishoren zelfs niet in hun eigenste identiteit, die met ouder worden een samensmelting van valse idealen en sociaal gewenst gedrag blijken te zijn.

Cheiron liep vanaf April 1968 voor de eerste keer terug in Ram en ging definitief verder in Stier in Maart 1977.

In werkelijkheid heeft deze generatie door de transpersoonlijke setting van Pluto, Neptunus, Cheiron en Uranus (deze laatste liep door Weegschaal en Schorpioen in deze periode) een “Wild Card” gekregen om de onconventionele wereld te introduceren in een bestaand maatschappelijk kader.

M.a.w: "Change the game from within!"

Het zou een utopie zijn moest heel deze generatie werkelijk deze essentie kunnen vatten en ze leven.

Heel wat blijven steken in de vlucht uit de realiteit of de vlucht in hun fantasie. Creatief zijn deze X-ers meer dan genoeg en evenzeer excentriek. Deze excentriciteit komt vooral uit een vrije en eenzame opvoeding die begin jaren ’70 erg op de voorgrond trad. Heel wat gezinnen bestonden uit dubbel werkende ouders en de (energie/financiële) crisis van die tijd gaf het merendeel van de gezinnen geen andere keus. Evenzeer begonnen de éénoudergezinnen ook hun kop op te steken en werden in eerste instantie de kinderen door één van beide ouders opgevoed wat in de praktijk dikwijls eerder een over en weer gependel was van de kinderen van het éne familielid naar het andere. Kinderopvang was toen nog heel pril en ik kan mij de eerste onthaalmoeders herinneren toen ik een jaar of 10 was. Dat moet begin jaren ’80 geweest zijn.

Allemaal factoren die kinderen maken tot wie ze geworden zijn. Wat absoluut geen negatieve waarden hoeven te zijn. Want evenzeer zijn de X-ers plantrekkers.

They do not need anybody … .

Wat evenzeer leidt tot een heel andere manier van in relatie gaan. Zowel Pluto in Weegschaal als Cheiron in Ram stralen dit als basiskracht uit. De relatie met jezelf op nr. 1. (en die is al lastig genoeg.)

Vanuit deze X-generatie wordt de basis gelegd tot openheid en diversiteit in relaties. Mixen van genders, culturen en dubbele gezinnen is hun ontwerpje dat vandaag door de nieuwe generaties mag verder uitgerokken worden. Het merendeel heeft hiervoor wel wat donkere relationele paden mogen bewandelen waar ze zich eerst en vooral vastgezet hebben in geconditioneerde patronen om daarachter eruit te kunnen breken en hun creativiteit hebben mogen inzetten om dat te bouwen wat wel werkte.

De minder roze nasmaak van de free-love generatie babyboomers die wel de instelling hadden maar minder de kans kregen om het door te duwen.

En wanneer de éne generatie niet de kans krijgt om iets verder te zetten, neemt de volgende generatie dat op zich en gaat er willes nilles verder mee aan de slag.

Het opkomen voor wie ze werkelijk zijn is zo ééntje wat de X-ers dan weer doorgeven naar de volgende generaties. Want daar wringt nog een stevig schoentje.

Op de werkvloer zijn ze nog steeds de loyale werkers die blijven gaan, die blijven oplossingen zoeken, die zich blijven onderschikt voelen aan een werkgever. Al is het de leeftijd dat daarin dikwijls wel wat verandering in brengt. Ook niet te onderschatten hoe zij zelf een bedrijf leiden. Want daar zit één van hun krachten! Wat zij denken niet te kunnen is hun grootste talent.

Grotere groepen leiden, liefst grotere diverse groepen leiden naar één visie. Alle neuzen in één richting zetten en ieder zijn unieke kwaliteiten laten inzetten voor het grotere geheel in gelijkwaardigheid. Dat is hetgeen waar zij altijd zo naar verlangd hebben en zo zullen zij graag leiding geven. Zonder al teveel drama, open minded en recht vooruit.

Bij deze een oproep aan alle X-ers die een bedrijf leiden of op weg zijn naar, het is NU de tijd om in jullie kracht te gaan staan.

Het is NU dat we “the out of the box” open visie nodig hebben, het is NU dat we innovatie nodig hebben voor de toekomst van onze samenleving.

Als we nog willen samen-leven!

X-ers het is NU.

Pluto staat sinds maart ’23 in Waterman en doet nog wat bokkesprongen terug in steenbok om in 2025 compleet in Waterman te blijven en een driehoek maakt met de Pluto geboorte setting van de X-ers.

Cheiron staat nog tot April 2027 in Ram en ook daar is het tijd voor heling van het individu, we worden allemaal ooit een keertje ‘50.

Intergenerationele overbruggingen slaan en personen inzetten op hun unieke kwaliteiten bevorderd alleen maar het grotere geheel, in dit geval ons maatschappelijk bestaan.

Of beter gezegd ons sociaal heruitvinden van ons maatschappelijk bestaan.

Enkele X-ers die vooralsnog wat meer in de kijker staan: prof.Mattias Desmet, Simon Sinek, Jacinda Arden, Russel Brand, Jullian Assange, Elon Musk … .

Een oproep ook aan diegene die achter de schermen werken, die nog meer op de gas mogen gaan staan. Deze individuen ben ik al regelmatig tegengekomen en ik herken ze uit de 1000.

Ze verzetten hopen werk, hebben het geduld en de flexibiliteit van een duizendpoot en jammer genoeg (maar voor elke rol is een plaats weggelegd vrees ik) staan ze zelf niet als leiders in beeld, maar werken ze in dienst van de groep. En misschien is dat net hun kernkwaliteit als leider in dienst te staan van de groep en daar naar voren te treden waar de functie nog niet ingevuld is. Ze in beeld te brengen en ze effectief van opvulling te voorzien door de unieke capaciteiten van het volgende groepslid. Voor iedereen een ideale plaats!

Het zijn X-ers maar ook voor een e-X-traordinaire generatie is er plaats!

Nothing happens without a reason!

We are all inclusive!!

C-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.