Neptunus het UNI-versum van de Astrologie. Don't Force - Flow ... .

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 09:14

Transpersoonlijke planetaire transit.

Ieder van ons krijgt er een aantal van deze in zijn leven

Dat zijn diegene die je leven toch wel op grotere vlakken grondig komen veranderen.

Zoals de Saturnus terugkeer tussen 28-31 jaar en 56-58j. , Pluto vierkant Pluto naargelang de tijdsgeest rond de 35 jaar, de Uranus oppositie rond je 42ste en Cheiron terugkeer rond het 50ste levensjaar.

Allemaal leeftijden waar je enigszins grote veranderingen in je leven kan koppelen. Positief of negatief van insteek. Op evolutionair vlak van je eigenste ziel altijd bevorderend.

Ik moet zeggen dat Saturnus, Pluto en Uranus mij nooit zo verwonderd hebben dan deze waar ik nu doorga.

Cheiron in de eerste plaats, al is het de aanloop dat hij neemt met in die aanloop een voor mij nog moeilijker te plaatsen transit en dat is een Neptunus transit. Neptunus loopt al enige jaren door het teken Vissen, voor veel moderne astrologen de thuishaven voor Neptunus. En daar kan ik mij iets bij voorstellen.

Wanneer je ‘bewust’ door zulke stukken gaat kan je je er niet alleen een beeld bij vormen maar kan je het geheel doorvoelen. Wat deze energie in werkelijkheid kan doen/of beter wat jijzelf doet met dat soort cyclische energie.

Een Neptunus transit gooit heel je bestaande werkelijkheid ondersteboven. Niet zoals Uranus dat doet met shock, tumult en vooral razendsnel. Hij doet dit sluipend, en blind, je voelt het maar je ziet het niet. Je voelt het met al je zintuigen maar weet niet vanwaar het komt en het brengt jou ergens waar je niet meer weet waar en vooral wie je bent.

Niet dat ik daarvoor al zo een vaste persoonlijkheid had, maar dit heeft mij toch behoorlijk gepakt.

Het viel mij ook op in de heldere momenten dat een langdurige Neptunus transit ook al de andere transits in omgekeerd beïnvloed. En hier voelde ik de kracht van Neptunus in Vissen.

Want ik heb al wel andere Neptuniaanse energie over de vloer gehad. Niet zoals deze.

De toenadering van Cheiron naar mijn eigenste Cheiron in Ram deed heel dat identiteit gewroet absoluut geen deugd integendeel. Het moet zowat de meest donkere verjaardag ooit geweest zijn.

Dat allemaal om een energie die mijn geboorte Mars wat in de war komt sturen.

En ook daar werkt astrologie in diepere lagen want wanneer Mars beïnvloed wordt door Neptunus worden ook alle planeten in Ram en in mijn eerste huis beïnvloed, net als de Mars geconnecteerde planeten in de geboorte chart. Boom!!! Zon- Saturnus-Pluto en Zwarte maan allemaal samen op het rubberbootje in de wilde of stille oceaan met veel mist en geen land ‘in-zicht’.

De enige conclusie dat ik er momenteel uithaal met nog 7 van de 20 maanden te gaan op deze zee is oer-vertrouwen, het kneedbaar begrip van het ego/identiteit en de prioritaire connectie met het universum.

Deze laatste zie ik als de connectie met boven en beneden als  om thuis te komen in het midden en dan pas uit te reiken naar de connectie van binnen naar buiten.

Dit is voor mij niets nieuws, maar in de realiteit bleek dat (naderhand) toch nog niet 'dat' te zijn.

Ondertussen heb ik het nog dieper mogen doorvoelen en be-leven. Neptunus dwingt jou in je zielsessentie te gaan staan.

Volledig in je kern, zonder je compassie, empathie of gevoeligheid voor het leven te verliezen. Tot in het extreme!

In mijn geval was dat tot hier toe met heel veel afscheid en afstand van mensen, plaatsen en dingen waar er min of meer een te grote hechting aan vast zat.

Je zou kunnen stellen dat hij heel wat onthechting bracht en brengt. Zelfs bij een vrije vogel komt hij onthechting brengen in de omgeving waar je het meest gehecht bent. Werk was daar één van, mijn paard een tweede en zo zijn er nog.  Verhuizen naar een nieuwe omgeving waar de socialisatie ook maar niet opgang komt en noem maar op.

Tijd terwijl gaan de zielsmissie zaken wel vlot, alhoewel als ze net iets 'TE' vlot gaan wordt er evenzeer een stokje voorgestoken.

Te veel identiteit = teveel hechting!

Dus de laatste 3 maanden ben ik terug gekatapulteerd naar essentie en mocht ik mijn grootste angsten trotseren. Ook dit is voor ieder erg persoonlijk.

Ik ken weinig angsten of ik werk me daar beetje bij beetje door. Waar mijn grootste angst zit is in ongeloofwaardig geacht worden, te aanwezig geacht worden en indirecte kritiek krijgen.

Dat zijn voor mij dingen waar ik mij met men rug tegen de muur voel gezet en het gewoon dien te slikken zonder er iets te kunnen aan doen. Onmacht, hulpeloosheid en passiviteit.

Allemaal valkuilen voor een Mars positie in Vissen in het 6de huis oppositie Pluto in 12.

Dit overviel mij allemaal op 1.5 uur tijd in een lezing. Tijdens een collectieve Uranus Venus conjunctie die parallel samenliep met een exacte Neptunus- Mars conjunctie in mijn chart (de 3de van de 6 hits).

Een shock waar ik 3 maand van moest bekomen. Want deze had ik niet zien aankomen. Voor de eerste keer was deze lezing ook niet opgenomen en kon ik ze niet her beluisteren/bekijken.

Eén ding was zeker, mijn intentie en aanwezigheid was al fout gelopen van bij de start

Het topic was TE belangrijk voor mij en ik heb dit aangepakt op de manier dat mij aangeraden werd door het ‘normaal’/ business gerichte.

Gedoemd om te mislukken in een Neptunus transit en Venus-Uranus transit. Maar de onzekerheid nam de overhand.

Dat was zichtbaar en voelbaar. Na 14 maanden van dit energietje ben ik zo gevoelig geworden dat ik kristalhelder aanvoel wat er NIET gezegd wordt of zelf hoor wat er gefluisterd wordt. Mijn voelen staat op de maximum frequentie en het universum werkt hier erg goed op. Want de bevestigingen van mijn omgeving krijg ik er letterlijk wat later bij. Zonder dat ik erom vraag.

Of dit een zegen is, daar ben ik nog niet helemaal uit.

Wat daar misgelopen is heb ik mogen horen van enkele mensen die mij al langer kennen en die elks een klein stukje van de puzzel met zich mee hadden. Maar werkelijk: "the rest was up to me".

Ik had geen concrete info. Enkel observaties, gissingen en oorverdovende stilte, nog steeds trouwens.

Na drie maanden diepte onderzoek en schaduwwerk begint er hier en daar terug wat inzicht en ruimte te komen.

Mijn grootste inzicht hier is: TO FAST TO SOON!

Dat is eentje van mijn grootste valkuilen, doorduwen, doorgaan, manifesteren met net dat beetje TE. Van zodra ikzelf TE vlug ga, ga ik aan mijn connectie met boven en beneden voorbij en vertrek ik vanuit wilskracht.

Wat op zich mooie kwaliteiten zijn, zeker in onze maatschappij. Daar kom je ergens mee.

Niet met een Mars setting in het laatste decade van de zodiak. Daar zit je in Omega veld!

Het heeft mij lang gekost om mijn eigenste Mars kracht een mentaal kader te geven. Ik kan dit het beste omschrijven als rafting of wildwater kajak.

Het doel is er eveneens zoals elke Mars setting, de goesting en kracht om ergens voor te gaan ook.

Maar Mars in Vissen zijn wilskracht start vanuit Hier en Nu aanwezig zijn en ageren op wat IS. 

Het Omega veld = alles wat je nodig hebt -IS-. Mars in Vissen in huis 6 is aanwezig, observeert, focust en ageert, evenzeer als hij niet dient te ageren of bij te sturen, mag hij zich laten dragen op de stroom. (energy works both ways)

In het rafting proces ga je niet tegen de stroom als de stroom je brengt waar je moet zijn. Je stuurt bij!

Je gaat alleen in volle kracht als de nood het aangeeft. Je energie gaat volledig uit aan aanwezig en alert zijn.

Je komt in actie vanuit jezelf, zelfs in een teamboot zijn alle individuen verbonden met iets grootser en werkt hier een gelijkaardig principe. 

Ik noem het Omega principe, daar waar instinct, intuïtie en verstand allemaal op één lijn staan.

Gecenterd!

Astrologie leren is één ding.

Nog maar is een keertje astrologie komt echt in zijn magie enkel en alleen:

**** If you work your chart! ****

En die is voor elk van ons uniek elke keuze die we maken in ons leven maakt ze nog meer uniek!

Neptunus is the UNI-vers of Astrology!

You can only C- if your eyes get blinded.

Don't Force - Flow ... .

fingers crossed voor de volgende 7 maanden ;) .

C-

Reactie plaatsen

Reacties

Katja
een jaar geleden

Fantastische zelfreflectie.
“Door jou te tonen HOE ik naar mezelf zie en HOE ik ermee omgaan, toon ik jou een mogelijke weg.”
Voor mij is hier de rode draad ware verbinding, t’is te zeggen onvoorwaardelijke verbinding. Want zoals je aangeeft gehechtheid maakt voor waardelijk en afhankelijk. In het bewustzijn dat alles al jou is en dus jou is. Is er geen zoektocht meer, enkel een diep voelen dat helpt ontwaken in wat is. Jij..
Neptunus kust ons wakker, toont wat nep is, voor mij voelt die ook aan als de poort van de ziel dat de mens wakker schud in zijn ontmoetingen met zijn wezen.

Zo te lezen, komt het zeker goed Cindy, niet twijfelen 🫶🏼

Cindy
een jaar geleden

Ja, helemaal Katja. Het vertrouwen komt stilaan terug ;)
Ik ben helemaal mee met je interpretatie van Neptunus.
De illusie van de identiteit, een hele moeilijke voor een Cheiron in Ram in 7. De combi is een pittige. Maar niet onmogelijk en i'm working it :D.
Thanks!
C-