Pluto in Waterman: 'De integratie van het Individu.'

Gepubliceerd op 24 maart 2023 om 10:46

Pluto in Waterman 2023-2044

De integratie van het individu.

Wat mag deze cyclus ons brengen?

 

*Inclusie is niet iets waar we dienen naar te streven inclusie IS een Humanitair en Universeel principe.*

 

Wat mij opviel toen beide “birthcharts” naast elkaar stonden van zowel de ingres van Pluto in Waterman in april 1777 en die van maart 2023 is dat we een hoop gelijk aardigheden zien en eveneens een hoop serieuze verschillen.

Buiten dat we bij beide kaarten een Zon en Cheiron in Ram zien, zien we deze keer wel een bundel meer aan planeten. Het stellium wordt ook medegevormd door Maan, Mercurius en Jupiter en we zien deze allemaal rond de MC in de Chart hangen.

En dat is al nummer één van een andere opvatting.

Het individu wil veel meer zeggenschap in de maatschappelijke realiteit.

                                                                                                            Art: Talon Abraxas <-

We zagen heel wat Revolte in de periode rond 1777 vooral naar een macht die de bevolking onder de duim hielt qua vrijheid en intelligentie, qua wereldse connectie en vooral tegenhield in evolutie.

Er stond een groep klaar die het wel degelijk ‘goed’ voor had met de bevolking.

Zo gaat dat met ( R ) evolutie, je krijgt een revolte vanuit een onderdrukt stuk dat klaarstaat om zich te ontwikkelen.

Met de toenmalige stand van Uranus conjunct Venus in Tweeling, was dit gericht naar vrije handel, vrije communicatie, recht voor iedereen op scholing etc… .

Wat we nu al zien is dat Venus weerom conjunct staat met Uranus maar in dit geval in het teken Stier samen met de noordelijke maansknoop. Dus het magnetisme van beide planeten wordt nog wat versterkt.

In stier gaat het eerder over ons waardesystemen, zowel innerlijke waarden als uiterlijke, dus geld en grondstoffen zullen daar wel een grote rol gaan spelen. Maar onderschat ook ons innerlijke creatieve waarden niet.

Want we zien in deze setting Neptunus in Vissen pronken samen met Saturnus. Hier zit onze creativiteit die behoorlijk geïnspireerd wordt. Ja, inderdaad leven ingeblazen wordt door spirit!

Ook in de ascendanten assen zien we een mega verschil waar in 1777 een ascendanten as zit waar ik me toch even voor moest neerzetten, zit er nu één die behoorlijke power met zich mee heeft.

In 1777 verschijnt het teken Maagd aan de oostelijke horizon samen met de planeet Neptunus in retrograde fase. En daartegenover zien we Mercurius op de westelijke horizon staan in het teken Vissen.

Wat een enorm dienstbare en goede wil met zich meebrengt maar een versluierde realiteit met zich meebrengt. Hier viel lichtelijk mijn mond van open. Want wat zien we op het einde van deze cyclus?

Damn! Hier zat een hogere spirituele waarde achter, maar wat als die spirituele waarden vanuit een vals waardesysteem starten met een onderbewust verlangen naar macht. Zonder oordeel, want kende men toen zijn eigenste naïviteit en zijn eigenste gang van de psyché?

En dan heb ik het vooral over de meerderheid van de mensen. Niet diegene die al opleiding genoten en een minimum aan kennis opdeden.

Kijk ik naar Nu, dan zie ik net dat deze dingen NU aangepakt worden.

Door de hoeveelheid aan informatie waar we nu aankunnen als individu ontwikkelt het eigen leervermogen zo goed dat zelfs ons onderwijssysteem er niet meer op afgestemd is.

Informatie is zo wijd verspreid en veelvuldig dat ‘waarheid’ bijna niet meer te onderscheiden valt met ‘onwaarheid’. Dus ons onderscheidingsvermogen zoals we het leerde vroeger werkt niet meer.

Er dient zich een ander soort van onderscheidingsvermogen aan.

Niet van wat is DE waarheid maar wat is MIJN waarheid.

Ons hele maatschappij staat hier haaks op.

Dus daar zit de bron van ‘Revolte’ vandaag de dag en vooral de komende jaren.

In de chart waar Pluto deze week Waterman is binnen gekomen staat het teken Leeuw op de oostelijke horizon. Samen pronkend met in al haar glorie Zwarte Maan!

We krijgen hoogstwaarschijnlijk een grote focus op het authentieke creatieve Zelf!

Waar de Zwarte Maan het hogere potentieel van de mensheid in zich draagt.

Dus ook daar zit een focus op, de evolutie van het IK!

Het grote Ik potentieel. De weg daarnaar toe neemt ons mee naar de onzichtbare stukken van het ‘zelf’ het onderbewuste, de anima of de animus.

De schaduwwereld, het occulte.

Dat woord op zich doet meestal al heel wat stof opwaaien en dan zegt mijn rebels kantje.

Okee daar valt iets te vinden.

Want het onderbewuste of het occulte is enkel dat wat zich nog niet laten zien heeft dat wat nog niet in het licht kon of mocht staan.

Dus kunnen we hieruit afleiden dat we inderdaad zoals heel wat mensen zeggen/aanvoelen in een soort van verlichtings-/bewustzijnsproces zitten?

Ja!

Waar ik me integendeel van heel wat theorieën in verzet is dat dit proces een soort van 'halleluja' proces is.

Het woord zal waarschijnlijk al wel eens vallen.

Maar verwacht de ‘dark night of the soul’ en masse!

Want iedereen die ingetekend heeft voor het meer bewust worden zal er door dienen te gaan.

Op zijn eigenste unieke manier, wat wel gelijkaardig is, is dat elk uniek individu door zijn of haar schaduwstukken dient te gaan.

Dient in zelfreflectie te gaan, dag in dag uit.

Hoe mooi wordt dit gesymboliseerd in de kaart waar Pluto in huis 6 prijkt. Onze eigenste dagelijkse realiteit zal een stevige verandering ondergaan.

Wat ook niet anders kan als je met zelfontwikkeling bezig bent.

Ook de schoolsystemen zullen dienen aangepast te worden. Ik vraag me oprecht af of we binnen enkele decennia nog kunnen spreken over 'school' zoals we ze nu kennen in als een gebouw met een hoop kinderen in klassen … .

Wanneer al deze aangeleerde stukken afgebroken worden (Pluto in Steenbok) kan het niet anders of we gaan een vrij chaotische periode in met heel wat individueel rebelisme.

En probeer je er maar eens een beeld van te vormen dat elk individu op zijn eigenste manier in verzet gaat tegen ‘het systeem’ dat alles behalve geïndividualiseerd is.

Ik verwacht ergens een soort van oppositie van extremen, zo zit Waterman nu eenmaal in elkaar.

Wat zich bv zou kunnen uiten in een soort van gedeeltelijk geüniformeerde samenleving versus een bom aan individuele creatievelingen die als kolibries van de ene bloem naar de andere de nectar halen om hun eigenste voeding uit te halen en hun eigenste leventje opbouwen.

Nergens aan vastgepind in volle vrijheid evenzeer met weinig vaste grond onder hun voeten. Wat dan idealiter de enige vaste grond Moeder Aarde is.

Maar voor dat Utopia moet je wel iets doen en dat is niet meer dan in het reine komen met je ‘zelf’.

En de meest ingewikkelde vragen van de mensheid beantwoorden:

Wie ben IK en waar leef IK voor.

En dan vergeet ik nog een hele belangrijke:

Hoe ga ik vanuit dat ‘zelf’ in een transparante relatie met mijn medemens?!

 

Zoals ik al zei Venus staat weerom samen met Uranus deze keer met de noordelijke maansknoop in Stier en een leeg 7de huis.

Dus laat dat maar ingevuld worden zoals het komt.

Waar Saturnus in 8 staat in Vissen, gaan intieme relaties gespiritualiseerd worden of er valt een dikke illusie op dat vertrekt vanuit een vals verlangen.

Dus ook hier wordt de individuele integerheid en transparantie getriggerd.

De huizen settingen gelden vanuit het astrologisch standpunt enkel voor Centraal Europa. Dus woon je ergens anders op de wereld zal het zich waarschijnlijk op andere levensterreinen uiten.

De planeetstanden blijven inderdaad wel gelijk.

In mijn beleving mogen we ons aan een boeiende periode verwachten waar er heel wat in onze mind, emotie en body wordt gerommeld.

Waar we vooral steun gaan hebben aan een medemens die openminded is en het grotere plaatje kan zien zonder een oordeel te zetten.

Het grotere plaatje gaat hier echt wel over conceptueel of systeemdenken.

Het echt grotere plaatje, wat is de connectie (de rode draad), wat resoneert er op welke momenten.

Maak jezelf klaar om meer synchroon te gaan leven en om meer inclusief te gaan leven. Vooral van binnenuit.

C-

Reactie plaatsen

Reacties

Oorts Myriam
een jaar geleden

Pittige tijden!
Mooie info, dank je!